Logo-GW
Al meer dan 53 jaar een begrip!

Historie

Bouwbedrijf Groen en Wit werd opgericht op 1 april 1971 door Gerbrand Groen en Sjaak Wit. Later in hetzelfde jaar werd de eerste werknemer in dienst genomen en met trots mogen wij zeggen dat deze medewerker nog altijd in dienst is bij ons familiebedrijf.

In 1997 wilde Gerbrand Groen gaan genieten van zijn pensioen. Aan zijn kant waren er geen kinderen die zijn plek in het bedrijf, toen nog een V.O.F., konden of wilden overnemen. Gerbrand werd uitgekocht, maar de bedrijfsnaam bleef bestaan. Deze naam had zich ondertussen al gevormd tot een begrip in de regio.

Sjaak Wit kwam in 2001 geheel onverwacht te overlijden en ineens staat de hele wereld dan op zijn kop. Op dat moment was het bedrijf op papier van zijn vrouw. De zoon van Sjaak, Jochem, was op dat moment pas 20 jaar jong en eigenlijk té jong om al in de voetstappen van zijn vader te treden. Voor hem was het tijd om heel snel volwassen te worden.

20210216_172908_resized

Jochem maakte zich klaar om het bedrijf onder zijn hoede te nemen en vond een sterke compagnon in Pook van Berkel, die destijds al enige jaren, eerst als uitvoerder en daarna als bedrijfsleider, in dienst was bij Groen en Wit. Samen namen zij het bedrijf over in 2004, waarna het een B.V. werd. Het gevoel van een echt familiebedrijf wordt vastgehouden en Groen en Wit staat nog altijd bekend om de kenmerken waar het ooit mee begonnen is. Het bedrijf is eerlijk, betrouwbaar en transparant. Niet zomaar een bouwbedrijf voor opdrachtgevers, maar een vertrouwenspersoon en een fijne partner.

Door de jaren heen is de dienstverlening van Groen en Wit steeds verder uitgebreid. We moderniseren oude woningen, we bouwen nieuwe woningen en zorgen voor nieuwe dakconstructies.

drone-foto

We bouwen, verbouwen, onderhouden en renoveren. Wij voeren alle grote projecten zelf uit, zodat de communicatielijnen kort blijven en de kwaliteit kan worden geleverd die verwacht mag worden.

Kleine projecten voeren we ook zelf uit, van het oplossen van een lekkage en het verhelpen van een klemmende deur tot het uitvoeren van klein onderhoud. Ook daar zijn we bijzonder trots op.

We hebben een mooie klantenkring op weten te bouwen, met voornamelijk particulieren, maar zeker ook bedrijven en instellingen. De regio waarin wij actief zijn breidt zich ook steeds verder uit. Zo komt u ons tegen in Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Aerdenhout, maar bijvoorbeeld ook in Alkmaar, Heiloo en Bergen en, niet te vergeten, ons eigen dorp Sint Pancras. Niet voor niets zeggen wij graag: ‘Groen en Wit, al meer dan 50 jaar een begrip!’